Brannbomber mot jøder i Jerusalem

En såkalt Molotov Cocktail, en brannbombe, ble kastet inn i en portal til et hus hvor det bor jødiske familier i bydelen Abu Tor i sør-Jerusalem. Bomben tok ikke fyr, og forårsaket derfor ingen skade.
Naboer fortalte at bomben ble kastet fra en arabisk bygning i nærheten.  Denne ble oppført ulovlig, men ingen hindret det, og ingen har gjort noe for å rive den, sies det.
Det er ikke første gangen jødene opplever at brannbomber kastes mot dem i dette nabolaget. For halvannen måned siden opplevde de at tre brannbomber ble kastet inn i nabogården. Et høyt cypress-tre tok fyr og brant ned.
Den ene delen av Abu Tor ble frigjort i 1967, og i denne delen bor det hovedsakelig arabere.  Den andre delen ble frigjort i 1948. Her bor det jøder. Det har tradisjonelt vært fredelig i denne delen av byen bortsett fra i de par siste tiårene.
IsraelNationalNews.comStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: