Brannbomber mot bilister

Minst tre brannbomber ble natt til mandag kastet på noen biler i nærheten av byen Shechem, en times kjøring nord for Jerusalem.
Bombene forårsaket ingen skade.
Disse brannbombene har begynt å bli vanlige i den senere tid, som også den livsfarlige steinkastingen mot biler har økt.
Lenger sør ble bilister angrepet av steinkastende ungdommer tidligere på kvelden. En buss med israelske skilter ble skadet under et slikt angrep da den passerte den arabiske landsbyen El Aroub.
Forrige måned ble en israelsk mann skadet under et angrep med brannbomber i Samaria mens han kjørte i nærheten av det jødiske samfunnet Karnei Shomrom, nord for Jerusalem.
Jøder bosatt i Judea og Samaria advarte mot en økning i terror langs veiene etter at hovedveiene 60 og 443 ble åpnet for trafikk fra områder som er under kontroll av PA, de palestinske selvstyremyndighetene.
Høyesterett i Israel bestemte i 2009 at hovedveien skulle åpnes igjen for arabere, til tross for risikoen for terror. 443 har vært stengt siden den såkalte andre intifada i 2002 på grunn av flere titalls angrep på trafikanter.
IsraelNationalNews.comStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: