Bedein: Det finnes ikke noe "våpenhvile" i arabisk terminologi

David Bedein forklarer at de arabiske uttrykkene som ble brukt av Hamas for å forklare våpenhvilen ikke betyr at rakettangrepene faktisk stopper.
Mens israelske medier forundrer seg over de fortsatte rakettangrepene fra Gaza til tross for den såkalte «våpenhvilen», så er ikke David Bedein, leder for Israel Resource News Agency, Center for Near East Policy Research, overrasket i det hele tatt.
I et intervju med Arutz Sheva på mandag, forklarte Bedein at de arabiske termene «hudna» og «tahadiya,» som ble brukt av Hamas for å beskrive våpenhvilen, ikke i det hele tatt betyr at rakett- og missilangrepene stoppe umiddelbart.
Bedein sier at ifølge islamske regler, tillater disse uttrykkene den som bruker dem, å fortsette å slåss eller å stoppe slåssingen som han ønsker.
«De kan angripe oss og stoppe angrepene akkurat som de lyster,» sa han. Det er ingen forbindelse mellom hudna og tahadiya og en våpenhvile. Man må forstå uttrykkene.
Bedeins Center for Near East Policy har studert disse uttrykkene i detalj ved hjelp av fire Midtøsten-eksperter. Han minnet om det som skjedde etter tre av de foregående «våpenhvilene» som ble erklært av Hamas: Etter våpenhvilen som ble erklært i 2006 ble 235 missiler og raketter avfyrt mot israelsk territorium; etter våpenhvilen som ble erklært i 2008 som varne i seks måneder, ble 538 missiler og raketter avfyrt; etter den tredje våpenhvilen, som ble undertegnet etter Operasjon Cast Lead i Gaza, ble ikke mindre enn 912 missiler og raketter skutt mot israelsk territorium.
Bedein fremholder at det israelske publikum må forstå forskjellen i uttrykkene, og la til at når israelere hører mediene nevner en våpenhvile, så bør de påpeke feilen til media, og fortelle dem at dette ikke er en våpenhvile, men en hudna eller en tahadiya. Han anbefaler også at lignende protester blir rettet til presidentens kontor, som han sier hjelper til å spre denne løgnen om våpenhvile.
Han la til at statsministeren og utenriksdepartementet ikke går fri heller, siden de vet hva uttrykkene betyr, og fremdeles ikke forklarer det til publikum. Grunnen til det, tror Bedein, er at «det finnes elementer i statsministerens kontor og i forsvarsdepartementet som ikke vil ta stilling til en situasjon der man har full krig med de palestinske selvstyremyndighetene.»
I mellomtiden kom det sørlige Israel natt til mandag under beskytning fra raketter igjen for femte natt på rad, våpenhvile eller ei.
Innbyggerne i Ashkelon opplevde å måtte fly i tilfluktsrommene sine gjentatte ganger natt til mandag, da luftvernsirenen med rød kode larmet sin advarsel fra tidlig på kvelden av.
The Popular Resistance Committees (PRC), terroristgruppen som sto bak, hadde skrevet tidligere på mandagen på websiden sin at den ville holde seg til den Hamas-ledede våpenhvilen. Men et titalls raketter ble fyrt av søndag kveld etter at den såkalte våpenhvilen var annonsert.
Ingen grupper i Gaza tok ansvaret for angrepene.
IsraelNationalNews.comStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: