Baby skadet av rakett. IDF bomber våpendepot i Gaza.

IDF sier de har bombet et våpendepot, ødeleggelser meldt 20 steder i de palestinske områdene, kilder på Gazastripen sier en islamistisk sosial klubb for jihadister er bombet. Før dette ble en israelsk baby skadet. Raketter fortsetter å regne i sørlige deler av Israel.
Minst 20 raketter har blitt skutt mot samfunn i Israels sørlige deler siden onsdag kveld. Det ser ikke ut som om dette vil ta noen slutt.
En rakett som ble skutt mot Ashkelon onsdag kveld eksploderte i nærheten av et hus i Hof Ashkelon Regional Council. En baby på ni måneder ble truffet av glassplinter, og fikk lette til moderate skader. Babyen ble bragt til Barzilai Medical Center. Et kjøretøy tok fyr, og flere bygninger ble skadet.
IDF svarte kraftig på angrepet tidlig torsdag morgen, og to palestinere ble drept. Minst 20 personer ble skadd i luftangrepet mot det hæren sier var et våpendepot nord på Gazastripen.Tidligere på dagen sa palestinske kilder at bygningen som ble truffet var en sosial klubb for islamistiske jihadister.
Før dette hadde enda en rakett eksplodert inne i et bebodd område og en tredje rakett traff et industriområde i Ashkelon. Ingen person- eller materiell skade ble meldt. Iron Dome-systemet tok ned en fjerde rakettt som ble skutt mot Ashkelon. Flere Grad-raketter ble avfyrt mot Beersheba like etter midnatt. En landet nord for byen rundt kl 02. Ingen person- eller materiell skade her heller.
En rakett som ble avfyrt mot Beersheva før dette ble ødelagt av Iron Dome-systemet med et høyt smell. To bombekastergranater landet på et åpent område ved Eshkol Regional Council. Ingen ble skadd.
Etter de tallrike rakettangrepene den siste tiden har Beershebas ordfører, Rubik Danilovitch, bedt kommunens innbyggere å «fortsatt være årvåkne, lytte til direktiver og ikke stole på Iron Dome som har klart å stoppe rakettene til nå. Vi er i en situasjon hvor innbyggerne i sør blir utsatt for terror, noe vi ikke kan finne oss i, og noe vi ikke kan akseptere som en rutine.»
I mellomtiden fortalte politiske talsmenn, som hadde didskutert forberedelsene for FNs avstemning i seprember, til Ynet at man antar at de palestinske selvstyremyndighetene ikke har noen interesse av at vold og opptøyer eskalerer i forkant av avstemningen.
De samme politikere sa også at palestinerne sender signaler om at de ønsker ro, og at de sier de ikke er interessert i noen eskalering. Ikke desto mindre mener forsvaret at til tross for disse meldingene er det umulig å forutsi utviklingen, og man frykter at det skyldes mangel på kontroll, opptøyer og voldelige protester.
Tidligere onsdag ble sju raketter avfyrt mot det sørlige Israel. Den første landet i 19-tiden pg eksploderte på en mark nær Askhelon. Noen minutter senere ble to nye raketter avfyrt fra Gaza og traff et åpent område ved Ofakim, deretter kom det fire nye raketter mot  Eshkol Regional Council. Ingen person- eller materiell skade ble rapportert.
Senere ble et medlem av cellen Islamsk Hellig Krig drept i et luftforsvarsangrep mens han avfyrte raketter mot Eshkol. Noen skadde skal ha blitt bragt til sykehus.
YnetStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: