Arafats hemmelige mapper : Del 4 – Industri av hatopplæring mot Israel


"Sionazism: bekjemp den før den vil drepe deg" (Cred: CMIP, Israel)


<— tilbake til del 3
Israel har ikke grunn til å være overrasket over voldsutviklingen i området. Hatopplæring har jo pågått i lang tid under kontroll av Arafat og PA.
Sionazisme
En av bestselgerne i PA er boken»Sionazisme», med undertittel «bekjemp den før den vil drepe deg». Forsiden av boken forteller kort om innholdet, bl.a. om at «vår tids jøder er ikke Abrahams barn… Templet ble aldri bygd, verken i Jerusalem eller i et annet sted … sionismen er det åttende korstog…sionistene er erobrende folk, korstog og pirater som kom fra havet, som en del av planen av de imperialistiske land, særlig USA». Boken benekter Holocaust, men dette er det ingen som reagerer på særlig. Det samme gjelder annen lignende litteratur.
Antijødisk litteratur er meget populær i Judea, Samaria og Gaza, der Hitlers bok Mein Kampf blir trykt i nyere oppgaver. Sion vises protokollene, av den utgave som er trykt i Kairo i 1976 blir formidlet nå i Gaza. Hver måned blir et kapittel av «protokollene» publisert i tidsskriftet «al-Shuhada».
Jødene reagerte ikke. Israel har kalt hjem sin ambassadør fra Østerrike, men Israel har aldri stoppet noe forhandling med Syria eller PLO/PA.
Forgifter vannbrønner og deler uspiselig mat
Den 11 november 1999 besøkte Hillary Clinton Gaza, sammen med Suha Arafat. Mediene over hele verden siterte Fru Arafat som sa at israelske styrker bruker giftig gass mot våre folk hver eneste dag. Dette, sa Suha Arafat, «er årsaken til betydelig økning i forekomst av kreft blant våre folk».
Clinton turte ikke å fordømme denne uttalelse i Gaza, men det gjorde hun i USA, der hun trengte jødiske stemmer for å bli valgt som senator i New York. Araberne i hele Midt-Østen var rasende på Clinton og støttet Suha Arafat med flere «fakta». PAs helseminister Riad al- Zaanun anklaget Israel for å ha brukt arabiske pasienter som forsøkkaniner. Israel ble anklaget for å ha forgiftet vannbrønnene, for å spre uspiselig mat i arabiske markeder og omtrent på alt annet mulig.
PAs tidskrift al-Shuhada har publisert hver måned et kapittel av den antijødiske boken "Sion visesprotokollene". Denne side er fra Nr. 44, november-desember 2001. Kredit: Intelligence and terrorism information center, CSS, Israel)

Krigsskole for barn
Den verste hatopplæring mot jødene fant sted på skolen. Utdanningssystemet som i følge Osloavtalen skulle ha dyrket blant arabiske barn tanker om fred og fellesskap med jøder har gjort alt annet enn dette. Når Arafat først kom til Gaza brukte PA skolebøker som ble skrevet i Jordan og Egypt. Men skolebøkene som er trykt av PA i 2001 og 2002 er enda verre. Disse bøker har en sentral rolle i prosessen som omdanner små barn til krigere. Skolebøkene er en del av systematisk undervisning som er rettet for å forkaste staten Israels eksistens. Bøkene dyrker hat og motiverer elevene til å hevne og utslette staten Israel.
Nasjonal utdanning under PLO
Boken for nasjonal utdanning stiller elevene i den syvende klasse spørsmål som dette: «Hvor mange av de palestinske landsbyer ble ødelagt og det ble reist på deres ruiner imperialistiske bosettinger?» Boken «Vårt vakre språk» spør, under Shahid-sangen: Hva refererte dikteren til der han skrev «en verdig død»? Elevene fikk tre muligheter å velge mellom: «død pga sykdom, en uventet død eller martyrdom (Shahada) for å forsvare fedrelandet»?
Disse bøker, mener Bergman, er mer moderate enn de som er trykt i Jordan og Egypt. Men med slike bøker, som priser terrorisme og oppmuntrer fremtidens generasjoner til å krige mot jødene er det vidunderlig at israelerne er negativt overrasket.
Noen barn kan ikke lese, fordi de går fortsatt i barnehagen. Men allerede der blir de opplært til å hate Israel og til å akseptere terrorisme mot jøder. I seremonien for å avslutte studieåret 2001 i Gaza deltok over 1.500 barn. Seremonien begynte med at barn leste fra Koran og sverget å fortsette med Jihad. Deretter marsjerte barna fra barnehagen al-Nor (ilden) i militær parade mens de bærer plast-gevær, islamske bannere og flagg. Barna kalte for å hevne martyrenes blod og for å fortsette i intifadaen.
Det vil være vanskelig å tro at freden vil komme når slike barn vokser opp.
<— tilbake til del 3
Til del 5 —>Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: