Arafats hemmelige mapper : Del 1-Hvor tok vi feil?

Om boken «Myndigheten er gitt»
Til del 2 —>
Boken «Myndigheten er gitt» ble i september 2002 publisert av Ronen Bergman (på hebraisk). Boken tar utgangspunkt i store mengder dokumenter som Israel har beslaglagt siden april 2002. Dokumentene påviser korrupsjon og terroristvirksomhet i Arafats PA, som overser sitt eget folk. Forfatteren gransker Fredsprosessen og kommer med sterk kritikk av alle de involverte.
Bergman (30) er medlem av redaksjonen i den israelske avisen Yediot Aharonot. Han har tidligere vært journalist i flere aviser. Han er utdannet advokat, har hovedfag i internasjonale studier og doktorgrad i historie. Følgende er utdrag fra hans seriøse bok.
Klare bevis
Siden april 2002 har Israel angrepet terroristsentrene i syv av de åtte store arabiske byene i Judea og Samaria. I operasjonen, «Forsvarsmur», ble det beslaglagt våpen, ammunisjon og sprengstoffbelter som var ferdig til bruk. Samtidig ble det funnet mange mapper m.m. som dokumenter PAs krig mot Israel. Flere var i utgangspunktet skeptiske til dokumentene, som ga en så klar støtte til Israels påstander mot Arafat. Skepsisen forsvant etter at flere etterretningsorganisasjoner verifiserte dem, inkludert CIA (USA), MI-6 (Storbritannia), DGSE (Frankrike) og BND (Tyskland). Disse dokumentene hjalp til med å overbevise flere statsledere om hva Arafats PA egentlig står for. Etter hvert innrømmet også nøkkelpersoner i PA, inkludert Arafat, at dokumentene er ekte.
Dokumentene har blitt til et mareritt for flere som har støttet Fredsprosessen; de påviser at Arafat aldri har sluttet å fungere som en terroristleder. Han leder ikke en stat i en etableringsfase, men derimot en gjeng som ser på våpen som et legitimt og ønskelig middel. Han overser sitt eget folk og er korrupt fra topp til tå.
Dokumenterer alt
Dokumentene beviser at PA, selv om den ble opprettet så sent som i 1993, allerede har klart å utvikle seg til et meget massivt og byråkratisk organ. I likhet med andre byråkratier med respekt for seg selv, bruker PA storparten av sin korrespondanse for to formål: Penger og ansvarsfraskyving. Utrolig nok insisterte Arafat på personlig å kontrollere enhver utgift på over 250 dollar. Det viser seg at PA har en mer eller mindre fast tariff: En nylig rekruttert terrorist bevilges 300-350 dollar; en lokal terroristleder får 600 dollar; enhver familie til en av de lokale lederne som blir drept, får en éngangsbevilgning på 800 dollar (i tillegg til et fast bistandsbeløp). Større prosjekter, som for eksempel etablering av et verksted for produksjon av tunge våpen, bevilges større beløp, som 80.000 dollar.
Godt å spare penger
Arafat er absolutt ikke lett å overbevise når han må betale, noe følgende brev viser:
Fra Hussein al Sheik, en av Fatah-toppene i Judea og Samaria, til Arafat 19.09.2001.
Til ære for vår kjempende president
Broder Abu Amar [kjælenavn til Arafat], vil Allah bevare ham, fred over deg
Jeg ber Dem vennligst å bevilge støtte på 2.500 dollar til følgende brødre:
1. Ra’ed Karmi [I følge IDF: leder for Tanzim i Tulkarem. Karmi. Han har personlig drept israelere og er ansvarlig for drap på minst 9 israelere og flere titalls som ble såret].
2. Ziad Muhammed Daas [IDF: kommandant for Fatah/Tanzim-gruppen i Tulkarem, som foretok angrepet mot konfirmasjonsfesten i Hadera 17.1.2002. Seks av gjestene ble drept og 25 såret].
3. Amar Qadan [IDF: senior leder i presidentens sikkerhetstjeneste, Styrke 17]
Takk skal du ha,
Din sønn, Hussein al Sheik
[Yassir Arafats svar til finansdepartementet i Ramallah er håndskrevet: Bevilg 600 dollar til hver av dem
Yassir Arafat (signatur)]
Overraskende informasjon?
Dette er ikke første gang Israel finner mye lignende informasjon. Under Libanon-krigen konfiskerte Israel utallige dokumenter, inkludert PLOs arkiv. Pga. en etterretningsskandale, latskap og kortsynthet råtner disse dokumentene i dag i et muggete lager i en militærleir i Israel. Hadde Israel lært noe av 1982-dokumentene kunne det spart seg for mange problemer. Det virker som om ikke alle var interesserte i offentliggjøring av informasjonen.
Til del 2 —>Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: