Arafat satte inn $5,1 mill. fra USA-hjelpefond på sin egen konto

Oversatt for SMA av Eva Nilssen  
Kilde: avisen The Kuwaiti Al-Watan Daily
Tittel: Arafat satt inn 5,1 millioner dollar fra «US Aid Funds» (USA hjelpefond) på sin personlige bank- konto.
(se engelsk original)
Dato: 7. Juni 2002
«I går mottok Al-Watan dokumenter fra private kilder i den arabiske banks Kairo-kontor som viser at Yasser Arafat i sitt eget navn gjorde et innskudd på 5,1 millioner USD på sin personlige bank-konto.
Ifølge kildene så er dette tyveri av Arabiske hjelpfonds som er blitt tildelt Palestinerne gjennom en avtale mellom Arafat og hans leder ved Kairo-kontoret, Ramzi Khouri. Kildene legger til at ifølge dokumentene så ble disse fonds overført og satt inn på president Arafats personlige kontoer for å dekke presidentens personlige utgifter blant annet til hans kone Suha og deres datter som bor i henholdsvis Paris og Sveits.
Kildene legger til at ingen vet om dette tyveriet med unntak av noen få av Arafats gamle kjente, inkludert lederen av hans hovedkontor i Kairo; Ramzi Khouri og Khaled Slam opprinnelig fra Irak hvis egentlige navn er Muhammed Rashid – som også er en av Arafats øverste og mest innflytelsesrike rådgivere.
Kildene legger til at for noen uker siden så hadde Muhammed Rashid etter Arafats instrukser kjøpt 14% av aksjene i «The Jordanien Cement Company» (Jordans sement Co.) for PSCS (1) med midler mottatt av Arafat fra de Arabiske Gulfstater «for å øke fortjenesten på Arafats utenlandske investeringer» i lys av økningen i sementprisene som følge av økt etterspørsel på grunn av de Israelske styrkenes ødeleggelser i forbindelse med deres siste innrykkinger på Vestbredden
Kildene sier også at de økonomiske midlene som kom fram til de Palestinske myndighetene fra Kuwait og de andre Gulf-Statene var øremerket til Komiteen for gjenoppbyggelse av hus og hjem i Hebron (og skulle fordeles mellom beboerne av de ødelagte hjem) som ble ødelagt av Israelske buldozere under Intifadaen, og kom derfor heller aldri fram til de mennesker som disse midler var bestemt for og som derfor var berettiget til midlene. I stedet ble midlene fordelt mellom de PA-lederne som stod Arafat nær og mellom flere toppledere innen Fatah bevegelsen, på Arafats initiativ.
Kildene sier at de innbyggerne som opprinnelig var berettiget til disse midlene hadde appellert og bragt saken frem for Komiteens leder, en hebronitt fra Al-Qawasmeh familien, men fikk ingenting.
Videre kunne kildene fortelle at det meste av den matvarehjelpen som var sendt til PA var blitt solgt i Palestinske og Israelske markeder uten at noe ble distrubuert til de fattige og trengende. Disse (de fattige og trengende) hadde da ropt av sine lungers fulle kraft – et krav om opprettelse av en ny hjelpekomite da de hadde mistet absolutt all tro på PA og dets hjelpeapparat.
Al-Watan har i tillegg trykket bilder av de dokumentene som kom fra Kairos kilder i forbindelse med innsettingen av 5,1 millioner USD på Arafats personlige konto i the Arab Bank i Kairo, en transaksjon utført av Arafat selv. (2).
Sluttnotat:
(1) Palestine Commercial Services Company.
(2) Al-Watan (Kuwait), 5. Juni 2001
*********************
The Middle East Media Research Institute (MEMRI)
P.O. Box 27837, Washington, DC 20038-7837
Phone: (202) 955-9070
Fax: (202) 955-9077
E-Mail: [email protected]
www.memri.orgStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: