Arabiske antisemittiske karikaturer: et voksende fenomen i 21 land

Av SMA
Antijødiske karikaturer er unike i den forstand at dets innhold gir en omfatende syntese av teologisk-, moralsk, radikalsk- og sosiologisk politisk nektelse. Den er ikke rettet mot individer men mot hele det jødiske folket. Den er i tillegg den eneste karikatur type som presenterer sitt budskap som en anti-tese av det vest kulturen står for. Antisemittistisk karikaturer er derfor unike spesielt i dets Tysk-nazi og Arabisk åpenbaring (manifestation), den presenterer jøden både som individ og generelt, som et mål for fysisk utryddelse.
Arabiske karikaturer er produsert i enorme mengder daglig i 21 land, og er spred av hundrevis av daglig aviser. Målet er å benekte jøden menneskeverd og Israel som et jødisk land. Den nazi karikaturer var en lite sand korn i forhold til den uhyre mengde av arabisk karikatur produksjon. Vesten og det venstre orienterte- så kalte menneskerettigheters organisasjoner ignorerer denne krigen mot jødene neste fullstendig.
Det som ble tegnet og skrevet om jødene før Andre verdenskrig, og som hjulpet å skape den riktig moral stemning å utrydde jødene etterpå er en søt musikk til jødiske ører, i forhold til det som er tegnet og skrevet om jødene i dag i den muslimske verden. Her kommer det noen eksempler av det man kan finne på arabiske aviser til daglig.
[Kilde: Peace: The Arabian Caricature , A Study of Anti-semitic Imagery Arieh Stav .
Bestill boken Peace: The Arabian Caricature mfl. hos SMA

   
 Palestinas-barn: Al-Dastur, Jordan,
4.4.1994. Anklagene om rituelt barnemord kom fra Europa. I 1840 spredte
Capuchin-klosteret i Damaskus den første blodanklage i den arabiske verden.
 Terrorisme: Rouz al-Yusouf, Egypt, 30.12.1985. Alle jøder er terrorister
   
  «Nei.. Jeg har dårlig tid… jeg er opptatt med IDF»
Al-Watan (Saudi-Arabia), 28.12.2002
Flere karikaturer (MEMRI)
 ‘Political deception in the name of religion’.
The dubious Interfaith Conference in Alexandria adopts the view of the Rabbis.
Al-Usb’u (Egypt), 28.1.2002
Flere karikaturer (MEMRI)
   
Det amerikanske folk: Al-Itihad, Egypt, 9.3.1992. Jøder som blodsugere er et eldgammelt anti-jødisk motiv.  Blekkspruten: Al-Ahram, Egypt, 25.5.1990.


Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: