Arabere angriper

En kvinne ble mandag lettere skadd av en stein som ble kastet mot bilen hennes mens hun kjørte på en vei i Samaria. Den 63 år gamle turisten ble tatt under behandling på stedet. Gjerningsmennene var forsvunnet før politiet fikk tak i dem. Kvinnen ble senere kjørt til sykehus i Tel Aviv for ytterligere behandling.
Det er et økende problem at arabere kaster stein på biler som kjører langs veiene i Samaria og Galilea. Å få slike steiner, ofte med skarpe kanter, gjennom frontruten i fart er ingen ufarlig lek. Det har forekommet dødsfall på grunn av dette.
En israelsk mann ble også skadd søndag morgen, da han ble angrepet av arabere med brannbomber. Han fikk medisinsk behandling på stedet.
En brannbombe nummer to ble kastet mot en buss i nærheten av Shechem senere søndag. Ingen av passasjerene fikk fysiske skader, selv om kjøretøyet ble skadd.
Forsvarsminister Ehud Barak beordret tidligere i år at den gamle Route 60 skulle gjenåpnes, til tross for advarsler og appeller fra jøder som bor i området. Disse advarte mot at en gjenåpning ville kunne komme til å føre til flere terrorangrep. Veien går mellom det jødiske samfunnet Beit El og den arabiske landsbyen Jilazoun, og har vært stengt siden den andre intifadaen begynte for omtrent 11 år siden.
Lenger sør ble israelske soldater angrepet av opprørere i nærheten av den jødiske landsbyen El Aroub, som også ligger ved Route 60. Araberne kastet stein på soldatene. Disse responderte med midler man har for  stoppe opprør.
IsraelNationalNews.comStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: