Antisionisme og antisemittisme

Av: Martin Luther King 
Oversatt for SMA av Svein M. Birkenes
Kilde: M.L. King Jr., «Brev til en antisionist venn» Saturday Review (Aug 1967), s.76. Gjengitt i M.L. King Jr., «Dette tror jeg: Utvalgte skrifter av Dr. Martin Luther King Jr.»
 LES OGSÅ OM BREVET HER
«. . . Du erklærer min venn, at du ikke hater jøder, du er bare ‘antisionist.’ Og jeg sier, la sannheten runge fra de høye fjelltopper, la den gå som et ekko gjennom dalene over Guds grønne jord: Når folk kritiserer sionismen, mener de jødene – – dette er Guds egen sannhet.
Antisemittisme, hatet mot det jødiske folk, har vært og er en skamplett i menneskehetens sjel. Dette er vi helt enige i. Og nå også dette: Antisionisme er nedarvet antisemittisme, og vil alltid være det.
Hvorfor er det slik? Dere vet at sionisme er ikke noe mindre enn det Jødiske folks drøm og ideal om å vende tilbake for å bo i sitt eget land. Skriftene forteller oss at det jødiske folk engang kunne glede seg over en blomstrende stat i Det Hellige Land. De ble drevet ut fra dette av romerske tyranner, de samme romerne som på en grusom måte myrdet vår Herre. Drevet fra hjemlandet med nasjonen lagt i aske, tvunget til å vandre rundt på kloden, har det jødiske folket gang på gang lidt under piskeslagene fra enhver tyrann som måtte herske over dem.
De svarte min venn, vet hvordan det er å lide under tyranniets plager fra herskere som vi ikke har valgt selv. Våre brødre i Afrika har tigget, bedt, anmodet og KREVD -anerkjennelse og realisering av vår medfødte rett til å leve i fred under vårt eget styre i vårt eget land.
Det burde være lett for enhver som holder kjært denne uomtvistelige rett for alle folkeslag, å forstå og støtte det jødiske folks rett til å bo i sine forfedres land Israel. Alle gode mennesker vil glede seg i oppfyllelsen av Guds løfte om at hans folk skal vende tilbake med glede for å gjenoppbygge sitt plyndrede land. Dette er sionisme, intet mer, intet mindre.
Og hva er antisionisme? Det er fornektelsen av det jødiske folks fundamentale rett, som vi rettvist krever for folkene i Afrika og fritt tildeler alle andre nasjoner på kloden. Det er diskriminering av jøder min venn, fordi de er jøder. Kort sagt, dette er antisemittisme.
Antisemitten gleder seg over enhver anledning til å offentliggjøre sitt hat. I vest er det for tiden upopulært å åpent proklamere hat mot Jødene. På grunn av dette må antisemitten konstant søke etter nye former og fora for sin gift. Se hvordan han framstår i ny forkledning! Han hater ikke jødene, han er bare antisionist.
Min venn, jeg anklager deg ikke for bevisst antisemittisme. Jeg vet at du føler slik som meg, en dyp kjærlighet for sannhet og rettferdighet og en motstand mot rasisme fordommer og diskriminering. Men jeg vet at du er blitt ført vill- som andre er blitt – i å tro at du kan være antisionist og samtidig forbli trofast mot disse dyptfølte prinsippene som du og jeg deler. La mine ord gjenlyde i dypet av din sjel: Når folk kritiserer sionismen, så mener de jødene – ta ikke feil av det!Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: