Antisemittismens 10 på topp

Antisemittismen blir mainstream – og jødehat mer og mer akseptert i alle samfunnslag. Her er de 10 viktigste anti-jødiske uttalelser i 2010, oppsummert av Simon Wiesenthal-senteret. Original her… (pdf)

 1. «Jødene bør komme seg til helvete ut av Palestina. De kan dra hjem til Polen, Tyskland, Amerika, og hvor som helst ellers.»
  – Mai 2010
  «Kongressen, Det hvite hus, Hollywood og Wall Street eies av sionistene. De omsetter ord i handling.»
  – Des 2020
  Helen Thomas, tidligere seniorkorrespondent for UPI i Det hvite hus.
 2. «Hitler har blitt en syndebukk oppigjennom historien, som har vært lett å gripe til på en billig måte. Han er et produkt av en rekke handlinger. Det er årsak og virkning.»
  – Jan 2010
  «Hitler gjorde mye mer skade for russerne enn det jødiske folket.» [det er større fokus på Holocaust enn på den russiske lidelsen på grunn av] «den jødiske dominansen i media.» «Det er en svær lobby i De forente stater,» «de jobber hardt. De holder øye med enhver kommentar, den mektigste lobbyen i Washington. Israel har f***et opp utenrikspolitikken i USA i mange år.»
  – Jul 2010
  Oliver Stone, filmdirektør
 3. «Jøder hadde alltid vært et problem i Europeiske land. De måtte innesperres i ghettoer og periodevis massakreres.» .. «Til og med etter de tyske nazistenes massakre overlevde de og ble en kilde til enda større problemer for verden.»
  – Jan 2010
  Tidligere statsminister i Malaysia, Mahatir Mohammad
 4. «Jødene har ingen historisk eller religiøse bånd til Tempelhøyden eller Vestmuren. Det finnes ikke noen arkeologiske bevis for at Tempelhøyden ble bygget i løpet av kong Salomos regjeringstid.»
  – Nov 2010
  Al-Mutawakil Taha, viseinformasjonsminister for de palestinske selvstyremyndighetene.
 5. «Alle jøder har et spesielt gen … det gjør dem forskjellig fra andre mennesker.»
  – Aug 2010
  Thilo Sarrazin, Sjef for Den tyske regjerings sentralbank
 6. «Ikke undervurdér den makten den jødiske lobbyen på Capitol Hill har. … Man bør ikke undervurdere grepet den har på amerikanske politikere, uansett om det er republikanere eller demokrater.»
  – Sep 2010
  Karel de Gucht, sjefsforhandler i EUs handelsdepartement
 7. Han [Jon Stewart] er opprørt over at noen av mine likesinnede er nesten på hans nivå. … Jeg sier deg at alle som driver CNN ligner Stewart, og en drøss med folk som driver andre nettverk er veldig like Stewart, og så skulle det på noen måte bety at de, menneskene i dette landet som er jødisk er en undertrykt minoritet? [ironisk] Ja.
  – Okt 2010
  Rick Sanchez, tidligere CNN-korrepondent
 8. [Nürnberg-rettsaken] var den største juridiske farsen i historien… legenden om seks millioner antatt myrdede jøder fikk et juridisk fundament, selv om retten ikke hadde ett eneste dokument signert av A. Hitler som omhandlet utryddelsen av jøder….»
  – 2010
  Dr. Petras Stankeras, historiker og rådgiver for innenriksdepartementet i Litauen
 9. «Jeg skulle gjerne lært noen av naboene mine oppdragelse… Jeg bryr meg ikke om de bærer diplomatfrakker eller underlige drakter og hatter pakket i plastposer og insisterer på å ha håret i lokker (hvis de er menn) eller dekket med parykk (om de er kvinner), men jeg synes de burde behandle sine naboer med litt mer høflighet og respekt. Jeg visste ikke at goyim var omtrent like velkommen i Hasidiske jødiske butikker som Martin Luther King jr. var på et Ku Klux Klan-konferanse. Jeg visste ikke at handel med en goy var en forbrytelse som skulle straffes med fyndige enstavelsesord, eller at setene på bussen var en potensiell smittekilde, eller at trafikkskilt og parkeringsbestemmelser var for mennesker som ikke var utvalgt av G-d.»
  – 2010
  Christina Patterson, Journalist i avisen The Independent, UK
 10. Sosiale nettverk og antisemittisme:
  Yahoo Finance, Goldman Sachs message boards, 2010:
  «f-bannede jød-er, bernanke and geithner’s plan for å frigjøre penger for bankene ødela verdien til de amerikanske rasjonelle sparefondene, og den kinesiske økonomiske utviklingen i asia.»
  «Og hva vet dere, Golden Slacks, den ledende jødiske kriminelle organisasjon!!! Hvor er Gestapo når vi virkelig trenger dem?»
  «Jeg har aldri hatet noen mennesker før. I dag hater jeg virkelig jødene. JØDENE har forgiftet Amerika. De har forgiftet gode mennesker. For det som Jødene har gjort mot amerikanerne, det er utilgivende [sic].»
  «Ironisk hvordan USA alltid kausjonerer ut jøder & jøder og det ender opp med å ødelegge USA!!! [sic].»
  «Stinkende jøder får endelig hva de fortjener Brenn opp alle jøder [sic].»
  Fra Facebook i 2010:
  «Året for å drepe en jøde» og «Dagen for å drepe en jøde»
  Twitter:
  «Bruk albuene på en jødenese, … stikk fingrene i halsen for å spy, vel, dere skjønner.»
  «fru Clinton løper omkring skremt av isreals krigsforbrytelser de jødiske stemmene styrer usa, usa er ikke en sorgløse plasser en kontrollerende skjødehund for isreal[sic].»


Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: