Antisemittismen i Marokko, Frankrike, USA

Fransk innenriksminister kaller Israel-boikott «en rasistisk provokasjon, en diskriminerende forbrytelse»
Simon Wiesenthal-senteret ga nylig uttrykk for honnør til den franske innenriksminister Brice Hortefeux. Denne kalte boikott av Israelske produkter i Frankrike for «en forbrytelse.» Denne uttalelsen fra høyeste offisielt hold i Frankrike kom som respons til en SWC (Simon Wiesenthal Center) -rapport, «Boikott-opprør mot Kosher-produkter isupermarkeder og andre kommersielle utsalg over hele Frankrike, januar 2009 til juli 2010» (i samarbeid med Det franske byrå for overvåkning mot antisemittisme.)
I et brev til Simon Wiesenthal-senteret skrev minister Hortefeux: «Min oppmerksomhet ble vakt da dere påpekte den aktivitet gruppen «Boikott, Avhendelse, Sanksjoner» (BDS) driver i matbutikker … Akkurat som dere anser jeg denne gruppens kampanje og deres uttalelser, nemlig å agitere for boikott av israelske produkter, – som  en sannsynligvis kriminell, rasistisk og diskriminerende provokasjon.»
Rabbinere og andre jødiske talsmenn i Frankrike uttrykker dyp bekymring over de flernasjonale kampanjer som fortsetter å demonisere Israel og som rammer det jødiske samfunn i Frankrike, og at de håper franske myndigheter tar affære overfor den gruppen som nå vil organisere anti-Israelske boikotter og at de vil finne måter å ta brodden av hatkriminalitet.
I Marokko er butikker og supermarkeder blitt arena for anti-jødiske demonstrasjoner. I landet skilles det ikke mellom sionisme og judaisme, så uvennlighet og fiendskap mot Israel rammer også alle jøder. Forholdene mellom muslimer og jøder i landet forverres derfor raskt.
Også i USA er antisemittismen på stigende kurve, om enn noe mer subtilt. Man fokuserer gjerne på jødene i Israels politikk overfor palestinske arabere. Det Arabiske amerikanske nasjonalmuseum i Michigan satte nylig i gang en innsamlingsaksjon for å få opp en statue av den tidligere korrespondenten i Det hvite hus, Helen Thomas. Thomas fikk som kjent sin 67 år lange karriere kontant avbrutt nylig da hun uttalte i et intervju at «jødene skulle til helvete se å komme seg ut av palestina» og reise «tilbake til Tyskland og Polen.» Thomas er av libanesisk avstamming.
SWC
Israeltoday
Les også:
Antisemittisme i FrankrikeStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: