Antisemittisme øker i Nederland

Wiesenthal-senteret til EUs utenriksminister Ashton: «Stopp Nederlands antisemittiske epidemi, ellers vil den spre seg utover hele kontinentet.»
Paris, 15. juni 2010
I et brev til EU’s utenriksminister baronesse Ashton of Upholland skriver direktøren for Simon Wiesenthal-senteret at «grunnet det politiske vakumet etter valget i Nederland ber vi Dem om å handle for å få etterforsket den økende epidemi av antisemittiske hendelser i dette landet.»
I brevet står det blant annet: «Til tross for den forbilledlige beretningen om rettferdige ikke-jøder som skjulte Anne Frank og hennes familie, så viser deres senere anklage og deportasjon ironien i at en større prosentandel hollandske jøder råtnet i Holocaust enn i noe annet land i Vesteuropa.»
Samuels pekte på at «enda en gang er de 40.000 jødene i Nederland utsatt for hatbrev, grafitti og fysiske angrep. Dette problemet vokser. I 2009 var det 64% flere slike hendelser enn året før.» Ifølge hollandske medier er mange av gjerningsmennene innfødte, men av marokkansk avstamning. De oppildnes av islamistiske nettsteder til å spille Midtøstens versjon av «indianer og hvit». I dette spillet opptrer de som «palestinere,» og går løs på jøder i nærheten, en islamistisk jihad.
I brevet sa han også at «en gang hørte man antisemittiske slagord kun fra fotballtribunene, spesielt når Rotterdams «Feyenoord Club» spilte. Nå har det blitt hverdags med nedsettende uttrykk som «Kankerjood» (Jødekreft), «Hitler lot én slippe unna», – til og med «Hamas, Hamas, Jews to the gas» (gass jødene).
Senteret presenterte også en liste over noe av det som har skjedd i det siste:
– En minneseremoni for den siste transport av 3000 jødiske barn som ble deportert for å myrdes, ble avbrutt av en passerende motorsykkelbande som ropte «Heil Hitler» mens de sørgende ba Kaddish-bønnen.
– Barn fra den jødiske barneskolen Rosh Pina ble kontinuerlig plaget under en organisert marsj gjennom sydlige deler av Amsterdam.
– Senteret for informasjon og dokumentasjon om Israel (CIDI) i Haag fikk oppringinger der man etterlyste «bygging av mange gasskamre»
– Hyves, det største sosiale nettverket på Internett i Nederland, også kjent som Det nederlandske Facebook, og som har mer enn ni millioner medlemmer, har stadig vekk poster med innhold som «Vi ønsker at alle jøder myrdes,» og «Vi som ønsker at Adolf Hitler gjorde ferdig jobben sin.»
– For bare noen dager siden ble den 280 år gamle synagogen i Amersfoort skjendet med blodrød spraymaling.
Samuels skrev at «at Nederlands toleransekultur kollapser på denne måten, får også følger for resten av Europa.»
Senteret ber baronesse Ashton instendig om å «fordømme slike handlinger og det klima de varsler, å ta grep for å etterforske dem, samt å legge press på den enda uferdige nederlandske regjeringen. Man har et ansvar overfor hele den europeiske unionen for å demme opp for denne svøpen. Det vil ikke slutte med jødene heller.» «Dette vil smitte hele kontinentet,» konkluderte Samuels.
For ytterligere informasjon, ta kontakt med Shimon Samuels på 0033(0)609770158.
(JTA)Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: