Antisemittiske konspirasjonsteorier fremdeles sterke etter 10 år

En ADL-rapport konkluderer med at konpirasjonsteorier om 9/11 har blitt «befestet propagandaindustri» av dem som har som mål å bevise at sionister stod bak.
Alle de antisemittiske konspirasjonsteoriene om terrorangrepene 11. september mot USA har blitt en «fastlåst propagandaindustri,» sa the Anti-Defamation League i en rapport som ble publisert på nettstedet deres i går.
Adskillige forfattere og publikasjoner driver med å mørklegge historien om angrepene, idet de tar bort skylden fra Al Qaida, som tok ansvaret for hendelsene, og legger den over på Israel og USA selv.
Selve teoriene, som spenner fra «dansende israelere» som orkestrerer angrepene til Mossad som blander seg inn i amerikanske saker, forsøker på påvise at Israel og USA hadde mer å tjene på angrepene på Twin Towers enn islamistiske terrorister, som den ettefølgende «krigen mot muslimer» og amerikansk og israelsk hegemoni i Midtøsten.
Ved ett tilfelle ga Alan Sabrosky, en spaltist for Veterans today, et intervju der han forklarte at «porten til å forhindre de israelske ambisjoner, og til å avdekke israelske forbrytelser, og dermed redde Palestina, finnes i USA, og ikke i Jerusalem, Gaza eller Ramallah .. og låsen til porten finnes ikke i Washington DC eller New York City, som er senteret for den sionistiske makt, men i USAs kjerneområde … nøkkelen til denne porten er 9/11.»
Mange slike forfattere og lærde mener de ikke er antisemitter, selv om de hevder at Israel prøver å få kontroll over USA og andre verdenssamfunn gjennom sinnrike undercover-aksjoner. Slike tenkere mener de snarere er antisionister eller en del av «sannhetskommisjonen for 9/11,» fremholdt ADL.
Israelere og jøder er bare en del av nettverket, de er kontrollmekanismen, som prøver å lykkes med den pro-sionistiske agendaen for verdensherredømme. Dette nettverket består også av nykonservative elementer i den amerikanske regjeringen, særlig innenfor George W. Bush-administrasjonen, og av amerikanske militære ledere, fortsetter ADL-rapporten.
For eksempel hevder en video med tittelen «Krig basert på bedrag», laget av Ryan Dawsom, at «9/11 var den nye Pearl Harbor som de nykonservative lengtet etter. Det var 9/11 som fungerte som en katalysator for både krigen og for å innføre ferdigskrevne lover for å sette en stat i sikkerhetspanikk, noe som feide unna borgerrettigheter og konstitusjonelle rettigheter til fordel for det industielle militærkomplekset.»
Såkalte sannhetssøkende mennesker har en tendens til å tro at det finnes en grunn for at slike potensielt eksplosive fakta ikke har tilflytt det offentlige, noe som for det meske skyldes den jødiske kontrollen med massemedia og informasjonsflyt.
 
«Sionist-dominerte massemedia vil gjøre  hva som helst, og det har de også gjort, for å beskytte bildet av Israel som «offer» og forkjemper for demokrati,» hevder en nettside.
Så mens USAs president Barack Obama har sagt at amerikanske landsmenn husker den ånd som forente landet etter 11. september-angrepene, og tar del i en nasjonal minnedag for å markere hendelsen neste måned, så ville konspirasjonsteoretikerne heller se historien bli ødelagt, og hendelsene omskrevet med teorier basert på konspirasjon.
Jerusalem PostStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: