Anke fra drapsdømt terrorist avvist

En ankedomstol i IDF har avvist en anke fra Riyadh Arafat, en Hamas- terrorist som sitter fengslet for å ha planlagt et terror-angrep der to soldater ble drept, og flere personer såret. Arafat anket både dommen og straffen, som var to livstidsdommer pluss 30 år.
Arafat ble dømt for å ha planlagt og igangsatt et angrep i 2005 hvor soldatene Yosef Atiah og Ariel Boda ble myrdet, og fire andre personer ble såret. Han kom med ideen til angrepet, han rekrutterte andre terrorister til å gjennomføre skytingen, og han valgte sted for ugjerningen.
(Bildet: en av de to drepte soldatene: Yosef Atiah)
Terroristene kledte seg i IDF-uniformer, og signaliserte til en bil at den skulle stoppe. Deretter åpnet de ild. Etter å ha drept Atiah og Boda dro de for å skyte på en bil nummer to.
Arafat ble også dømt for å ha deltatt i en skyteepisode nær Ariel der en person ble hardt såret.
I sin avgjørelse om å avvise Arafats anke, bemerket retten at terrorangrepene han begikk involverte skyting fra kort hold, på en måte som fratok ofrene all mulighet til å svare eller flykte. Adferden hans viser tydelig at han gjorde alt han kunne for å drepe så mange israelere som mulig.
En av skytterne som deltok i ugjerningen var Hamas-terroristen Suhil Koka, som fikk to livstidsdommer i mars i år. Koka uttrykte ingen som helst anger over sine handlinger, og uttalte i retten: «Jeg anerkjenner ikke denne rett, og jeg anerkjenner ikke staten Israel, og om jeg angrer noe, er det at jeg ikke drepte flere enn to soldater.»
Det positive ved dette er jo at han slett ikke trenger å anerkjenne noe mer i livet, hans liv er slutt, og godt er det. Verken Israel eller Norge trenger terrorister i samfunnet.
Koka mente imidlertid at han ikke nødvendigvis vil trenge å sone hele straffen. «Hamas og Al Kassam-brigadene glemmer ikke sine sønner i fengsel. Gilad Shalit er bare begynnelsen.» Han refererte til at Hamas krever at Israel løslater over 1000 fengslede terrorister i bytte for den kidnappede israelske soldaten Gilad Shalit.
( IsraelNationalNews.com)Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: