Ambassaden kan ikke uten videre flyttes til Jerusalem

Av Erez Uriely
I august 2009 spurte Norge IDAG om Norges ambassade bør flyttes til Jerusalem.
Svaret er selvfølgelig ja, men spørsmålet er irrelevant så lenge Israel styres av en liten, men mektig sekulær maktelite som overlot jødenes helligste sted, Tempelfjellet, og jødenes nest helligste sted, Machpelahulen i Hebron, til muslimene allerede i 1967.
Det er Israels regjering – og ikke USA – som står i veien for en endring av Jerusalems status. Den 23. september 1995 godkjente både USAs Senat (93 mot 5) og Kongressen (374 mot 37) et vedtak som ber presidenten om å flytte USAs ambassade til Jerusalem (The Jerusalem Embassy Relocation Act). Israels regjering ignorerte disse jødevenner og takket dem ikke en gang. Den 12. august 1999 prøvde 84 (av 100) senatorer å tvinge USAs president Clinton til å flytte ambassaden til Jerusalem. Israels mektigste person, dagens president Shimon Peres, reiste med en gang til USA og ”drepte” initiativet.
Israels ambassadører representerer makteliten og støtter derfor avjudaisering av Judea og deling av Jerusalem. Israel har ikke bedt om å få flyttet Norges ambassade til Jerusalem. Israels regjering vil fortsette å stoppe ethvert initiativ i den retning så lenge ultrasekulære venstreradikalere styrer Israels politikk.  Det gjenstår likevel å se hvordan statsminister Netanyahus Likud-orienterte regjering på sikt vil forholde seg til dette spesielle spørsmålet, dersom saken aktualiseres.
Folket setter imidlertid større pris på Jerusalem, noe som kommer frem i en meningsmåling utført i samarbeid mellom den sekulære avisen Ynet og den venstreorienterte (!) Gesher, og som ble publisert den 30.juli 2009 i forbindelse med minnedagen for Tempelets ødeleggelse. Den avslører at ca 64 % av israelerne, inkludert 50 % av de sekulære, ønsker Tempelet gjenoppbygget. Nær 100 % av de bibeltro jødene ønsker et tempel i jødestatens hovedstad, mens makteliten er sterkt imot, og er villig til å islamisere Jerusalems hjerte, inkludert Tempelplassen, så vel som Judea og Samaria, slik de gjorde med Gaza. Makteliten er liten, men den kontrollerer mesteparten av Israels økonomi, politikk og medier.
Kristne som betrakter Jerusalem som en hellig by, må støtte det bibelorienterte flertallets ønske. Bibeltro kristne må følge G-ds ord i Bibelen. Med Kåre Kristiansen som nærmest et unntak, har kristne ledere ikke protestert mot avjudaiseringen av Gaza og Jerusalems hjerte, men nå må lederne ikke bare snakke pent – de må også gå inn for å verne de bibelske interesser som jøder og kristne har felles, og som nå bit for bit forsvinner ved hjelp av salamimetoden. Kristne ledere må hjelpe jødene ved å presse Israels sekulære ledelse til å gjøre det rette, noe som vil være i alles interesse. Også Moses trengte hjelp til å holde gudsstaven i kampen mot Amalek (2MB:17).
Les artikkelen i Norge IDAGStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: