‘- Alt Israel gjør får motstand her


BDS-aktivister vil hindre israelsk filmfestival i London
Organisatorene bak Israeli Film Festival protesterer nå mot dette utspillet fra BDS-aktivistene. De hevder dette bare er enda en kampanje for å sverte Israel. «Vi er stolte over vår forbindelse til Israel,» sier de.
Filmfestivalen skulle starte denne uken i London, men nå er den kanskje i fare. Over 40 britiske artister og filmskapere protesterer mot den fordi den får økonomisk støtte fra Israel. De mener den må boikottes av denne grunn. Det er Jerusalem Online som bringer storyen.
Vet du ikke hva BDS står for, men er interessert i å støtte Israel? Da må du lære deg dette jo før jo heller. På norsk betyr det kort og godt Israel-boikotterne. Bokstavene står for boikott, avhendelse (av investeringer) og sanksjoner. Det er araberne i de palestinske områdene, både de som bodde der før, og mange som har flyttet til, som driver denne svertekampanjen.
Med seg har de norske Israel-fiender. Man kunne si «palestiner-venner» som de selv sier, men de bryr seg ikke mye om Palestina-arabernes ve og vel. Bare de kan sverte Israel, er det ikke så nøye med araberne. For øvrig er det heller ikke så nøye med fakta bak aksjonene. Man slenger gjerne om seg med utsagn som «brusmaskin laget i strid med folkeretten» – men så henviser man slett ikke til Folkerett, men til et utsagn man selv har laget. Snedig.
Et eksempel på dette var nettopp brusmaskin-fabrikken SodaStream i Kfar Adumim, som på grunn av press fra EU flyttet sin produksjon til Negev. 900 palestinske arbeidere mistet jobben som en direkte følge av dette.
Filmfestivalen har vært holdt i fire år, og har vært boikottet av BDS-bevegelsen hele tiden. Flere kinoer har gitt etter for presset og boikotter filmene, mens andre står side om side med arrangørene.
The Israeli Film Festival startet i London i 2012, men har ekspandert til Liverpool, Leeds og Manchester. Mesteparten av den økonomiske støtten kommer fra eksterne organisasjoner, ikke fra staten, og koordineres også med den israelske ambassaden i Storbritannia.
«Alt Israel gjør her får motstand. Vi er bare et nytt mål for dem, noen de kan bruke for å få frem sitt budskap mot Israel. Men vi er stolte av vår forbindelse med Israel, og vi er stolte over å få presentere et annet syn på landet, som også finnes,» sier Anat Koren, en av arrangørene.Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: