Abbas vil ha innfridd forhåndsbetingelser, ellers…

Det første direkte møtet møtet mellom israelske og palestinske forhandlere på over et år pågår i Amman.
Noen timer før møtet sa Mahmoud Abbas, Palestina-arabernes president, at palestinerne var rede til å gjøre «vanskelige» tiltak, men han redegjorde ikke nøyere hva han mente med dette.
Abbas sa at dersom Israel ville stoppe byggingen i bosettingene, og anerkjenner «visjonen og grensene til tostatsløsningen» skulle palestinerne straks sette seg ned ved forhandlingsbordet, skriver Jerusalem Post.
Dette er som å si at dersom motparten gir løfte om det vi vil ha, før forhandlingene begynner, skal vi sette oss ned og forhandle. For det er nettopp alt som foregår i disse omstridte territoriene, og hvor de begynner og hvor de slutter, som skal forhandles. Men ved å uttrykke seg slik, greier Abbas å fremstille Israel som den vrange forhandlingspartneren, dersom man ikke kjenner historien.
Han fortsetter på en måte som kan oppfattes som truende:

«Hvis de ikke … så finnes det virkemidler. Men vi vil ikke opplyse om dem nå siden det ikke er noe som er avgjort og ferdigstilt. Men vi vil foreta oss ting som kan bli vanskelig,» fortalte Abbas til en gruppe advokater i Ramallah.

Avisen toner ned forhåpningene til samtalene som i øyeblikket pågår i Amman. Når det kommer til stykket, har både Palestina-arabere og israelere vært skeptisk til hva samtalene kan føre til av resultater.Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: