Abbas forvrenger historien

Israels statsminister Benjamin Netanyahu kritiserte den palestinske selvstyremyndighetens formann Mahmoud Abbas tirsdag, etter at en artikkel denne hadde fått publisert i The New York Times tidligere på dagen.
«Artikkelen er en åpenbar forvrengning av historiske fakta som er godt kjent og dokumentert,» sa Netanyahu. “Det var palestinerne som nektet delingsplanen, mens jødene godtok den.”
Netanyahu siktet til Abbas påstander i artikkelen, der han skrev at “forrige gang spørsmålet om palestinsk statsdannelse var et hett tema i FN’s generalforsamling, ble spørsmålet stilt til det internasjonale samfunn om vårt hjemland skulle deles i to stater. I november ga Generalforsamlingen sin innstilling og svarte bekreftende. Kort tid etter utviste sionistiske styrker palestinske arabere for å sikre en jødisk majoritet for fremtiden i staten Israel, og arabiske hærer grep inn. Krig og videre utvisninger fulgte.”
Abbas utelot elegant at de arabiske statene avviste delingsplanen for området, og det faktum at de fleste arabere som bodde i Israel dro fordi de ble bedt om dette av sine ledere, som lovet dem at de skulle få komme tilbake etter at Israel var tilintetgjort.
Netanyahu tok også opp at Abbas helt hoppet over de arabiske landenes angrep på den nydannede staten. Han nevnte det ikke i artikkelen.
Netanyahu la til at “vi kan konkludere ut fra artikkelen at den palestinske ledelsen ser på etableringen av en palestinsk stat som et middel til å fortsette konflikten med Israel i stedet for å avslutte den.”
Abbas skrev i artikkelen sin at den fremtidige PA-staten ville bli en “fredelskende nasjon som forplikter seg til menneskerettigheter, demokrati, rettsikkerhet og prinsippene i FN-charteret.” Han skrev at statens inntreden i FN ville tillate PA å “forfølge krav mot Israel i FN, i organene for menneskerettigheter, og den internasjonale domstolen.” Men hans historieforvrengning og sammensmeltning med Hamas setter disse uttalelsene i et annet lys, påpekte Israels statsminister.
Abbas tok også til orde for opprettelse av den palestinske selvstyremyndigheten som et nytt land innenfor Israels grenser, og at kun flyktningespørsmålet skulle være åpent for forhandlinger. Han uttalte at å oppta PA som et fullverdig FN-medlem “vil bane vei for en internasjonalisering av konflikten som juridisk spørsmål, ikke bare politisk.”
Mandag kveld hadde statsminister Netanyahu sagt i en tale i Knesset at “dette er ikke en konflikt om 1967, – det er en konflikt om 1948, om staten Israels eksistens. Legg merke til at gårsdagens hendelser [Nakba Day] ikke skjedde 5. juni, den dagen seksdagerskrigen brøt ut, men de fant sted 15. mai, den dagen staten Israel ble opprettet.”
IsraelNationalNews.comStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: