8000 raketter mot Israel

Det israelske forsvaret antar at rundt 8000 raketter vil ramme Israel dersom det bryter ut en krig i år, og at «hundrevis» av israelere vil bli drept.
Dersom det bryter ut en krig i 2017, vil Israel rammes av rundt 15000 raketter og missiler avfyrt mot israelske byer, og større ødeleggelser vil skje. De fleste rakettene vil være kortdistanse, men rundt 5.500 av dem vil være langdistanse, det vil si at de kan rekke lengre enn 70km.
Dette er basert på etterretningsstudier av fiendens kapabilitet. Arsenalene som omgir landet vokser i både kvantitet og kvalitet, og treffsikkerheten er også blitt bedre.
En høytstående offiser i IDF offentliggjorde en del tall som dette i dag. Blant annet mente han Hizbollah, Iran og Syria vil kunne treffe mål med et par titalls meters nøyaktighet. Opplysningene kom i forbindelse med at forsvaret diskuterer forsvarsbudsjettet for 2012 med regjeringen. Forsvaret ønsket å kunne planlegge langsiktig i form av en overordnet plan for 2010-2017, men har lagt planene på is etter at regjeringen kuttet forsvarsbudsjettet etter sist sommers sosiale protester.
Forsvaret klager over et gap på rundt 7 milliarder NIS som mangler i totalen på rundt 50 milliarder, penger man skulle bruke til trening av styrkene, fremskaffing av nye forsvarsfasiliteter, og til å møte den stadig voksende trusselen i regionen, skriver Jerusalem Post.
Man foreslo overfor regjeringen at forsvaret får bevilget fem nye milliarder, og at de resterende to milliarder skulle finnes inne i det eksisterende budsjettet. Hvis ikke pengene kommer, vil dette gå utover den planlagte utviklingen og produksjonen av forsvarssystemer som Iron Dome for kortdistanseraketter, Davids slynge for mellomdistanse- og Arrow 2 og Arrow 3 for langdistanse ballistiske raketter.
Forsvaret trenger rundt 12 Iron Dome for å forsvare landet for raketter langs grensen.
Gapet i budsjettet kommer av regjeringens tidligere uvilje mot å kompensere for økte levekostnader i Israel, som økte matvarepriser og stigende brenselkostnader. ifølge forsvaret.
Det ble nedsatt en kommisjon for fem år siden som skulle se på forsvarsbudsjettet, og de konkluderte med at IDF måtte få kompensasjon for de økte kostnadene. Regjeringen godkjente anbefalingene, men til nå har ikke forsvaret fått de midler de mener de trenger.Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: