5. oktober dedisert Raoul Wallenberg

Et forslag fra International Raoul Wallenberg Foundation (IRWF) om å gjøre 5. oktober til en internasjonal minnedag for Raoul Wallenberg har blitt imøtekommet av flere av de amerikanske staters guvernører.
For 30 år siden på denne datoen ble Raoul Wallenberg den andre person i historien som fikk innrømmet æresborgerskap i USA, skriver IRWF på sitt nettsted. Den svenske diplomaten forsvant sporløst i januar 1945, etter å ha reddet livet til titusener av jøder som ellers ville blitt tatt livet av av nazistene under Den annen verdenskrig.
Staten New Jersey har feiret årsdagen fire ganger allerede, etter at IRWF lanserte forslaget i 2005. Guvernøren i staten sier at «Raoul Wallenberg er et enestående eksempel og en inspirasjon for alle som slåss for rettferdighet.»
Denne datoen vil bli feiret hvert år i statene New York, Connecticut, Illinois, Maine, Missouri, Maryland, New Jersey, New Mexico, Utah og West Virginia. Likeledes blir den feiret i flere land, heriblant Canada og Argentina.
Raoulwallenberg.netStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: