Israel knytter bånd til Hellas

IsraelNationalNews.com melder at mens forbindelsen til Tyrkia fortsetter å være kjølig, blir Israels bånd til Hellas varmere med tiden.
Mandag var Hellas’ utenriksminister Dimitris Droutsas i Israel for å signere en avtale om luftfart med Israels utenriksminister Avigdor Lieberman. I juli annonserte statsminister Benjamin Netanyahu at Israel og Hellas skulle “oppgradere sine relasjoner” under et besøk fra Hellas’ statsminister George Papandreou, som var det første besøk fra en sittende gresk statsminister på flere tiår.
Imidlertid benektes enhver forbindelse mellom det bedrete forholdet til Hellas og det kjølnende forholdet til Tyrka. Som kjent er Hellas og Tyrkia på kollisjonskurs bl.a. om Kypros.
Tyrkia var før episoden med “Mavi Marmara”, under forsøket på å bryte Gaza-blokaden, et populært feriemål for mange israelere. Nå har turismen dit falt med rundt 90 prosent, og turoperatører forteller at mange velger Hellas i stedet.Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: