Ingen mulighet for fred med palestinerne i nær fremtid

Visestatsministeren: Ingen mulighet for fred med palestinerne i nær fremtid.
Ya’alon sier til Hærens radio at palestinerne ved å nekte å anerkjenne Israel som jødisk stat viser at de ikke er seriøse om en tostatsløsning.
Visestatsminister og Minister for strategiske affærer Moshe Ya’alon sa tirsdag at han “ikke ser noen mulighet for å oppnå noen fredsavtale med palestinerne i nær fremtid.”
“I palestinernes øyne begynte okkupasjonen i ’48 og ikke i ’67, sa Ya’alon til Hærens radion. Ikke bare Hamas tenker sånn, Abu Mazen [Palestinernes president Mahmoud Abbas] gjør også det.”
“Ved å nekte å anerkjenne Israel som jødisk stat viser de at de ikke har noen interesse av å ha Israel som stat ved siden av deres,” la han til.
Uttalelsene av Ya’alon, tidligere stabssjef i Israels forsvarsstyrker, til Hærens radio, står i sterk kontrast til statsminister Benjamin Netanyahus uttalte forpliktelse til å prøve å komme til en avtale innen ett år.
Hans forpliktelse kom en dag etter at de palestinske selvstyremyndighetene blankt avviste Netanyahus tilbud om å utsette boligbyggingen i bytte mot en garantert anerkjennelse av Israel som jødisk stat. Palestinerne krever en komplett frysing av byggingen, og har sagt at de ikke vil gjenoppta samtalene før en slik garanti foreligger.
USA, som megler i de indirekte fredssamtalene og spilte en nøkkelrolle i den kortlivede direkte dialogen som fulgte, unngikk å svare direkte på tilbudet, og sa at landets holdning til boligbyggingen ikke har endret seg.
“USAs politikk har vært konsistent. Både president Obama og utenriksminister Clinton anerkjenner Israels demokrati som en jødisk stat” uttalte en offentlig talsmann for landet.
De direkte forhandlingene ble gjenopptatt i Washington tidlig sist måned, men stoppet igjen 26. september, da Israel 10 måneder lange frys av boligbyggingen utløp.
Haaretz: Vice Premier: No chance of peace with Palestinians in near futureStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: