1 mot 1027

Sjefen for Israels sikkerhet, Yoram Cohen, brukte ordene som regjeringen i landet har bestemt skal brukes i forbindelse med utvekslingsavtalen om Gilad Shalit, den 25 år gamle soldaten som ble kidnappet av terroristorganisasjonen Hamas for mer enn fem år siden. Om enn noe motvillig, skriver Arutz Sheva. Han bruker ordene «det var den beste avtalen det var mulig å få til.»
Under første trinn av avtalen, med forventet oppstart neste uke, vil Israel løslate 450 terrorister i bytte for frihet for Gilad Shalit.
«Hadde noen bedre avtale vært mulig, eller en realistisk militær aksjon, ville vi ha valgt dette,» sa Cohen til de fremmøtte journalistene ved en briefing ved Shin Bets hovedkvarter. «Jeg synes dette er en tøff og vanskelig avtale. Men sett fra et sikkerhetsperspektiv er det det beste. Det er ingen lett sak å løslate 280 mordere. Hamas vil gå styrket ut av dette, og Fatah vil sannsynligvis få et tilbakeslag. Dette vil også til og med kunne virke som en motivasjonsfaktor som fører til flere angrep og kidnappinger,» la han til.
96 terrorister skal løslates til Judea og Samaria, 14 til Jerusalem, 294 til Gaza, og 40 skal ut av landet med båt. Seks israelske arabere skal også løslates som følge av avtalen.
«Jeg tror vi kan hanskes med trusselen og den potensielle faren ved dette,» sa Cohen. «Vi kan ikke love at de ikke vil produsere terror. Statistikken viser at 60 prosent av dem som har blit tløslatt i slike fangeutvekslinger tidligere, går tilbake til terroraktivitet i de organisasjonene de tilhører. 15 til 20 prosent havner i israelske fengsler igjen.»
Når utvekslingen er ferdig en gang i november, vil Israel ha løslatt totale 1.027 terrorister i bytte for Gilad Shalit. Hans fysiske og mentale tilstand er ukjent.
VANSKELIG SAK
[pullquote]Fordi du er dyrebar i mine øyne, aktet høyt og elsket av meg, gir jeg mennesker i ditt sted, folkeslag til vederlag for ditt liv. Esaias 43,4[/pullquote]Israels regjering stemte over avtalen om å få løslatt den kidnappede soldaten Gilad Shalit sent i går kveld, etter et stormfylt møte, skriver Arutz Sheva. med 26 mot tre stemmer ble saken avgjort. De tre som stemte imot var utenriksminister Avigdor Lieberman, minister for infrastruktur Uzi Landau, og minister for strategiske affærer, Moshe Ya’alon.
Hamas har gått med på ikke å få løslatt enkelte erketerrorister, som Marwan Barghouti, Abdullah Barghouti som er idømt 67 livstidsstraffer, Hassan Salameh (38 livstidsdommer), og Jamal Abu Al-Hijja, idømt ni livstidsstraffer, og samtlige av dem som er dømt for å ha planlagt selvmordsbombing. Ahmed Saadat, som drepte den israelske ministeren Rechavam Ze’evi, er heller ikke med i utvekslingsavtalen.
TERRORIST-TABUET
Arutz Sheva fremhever det faktum at nesten alle medier, også israelske, ved sin ordbruk når de beskriver avtalen, behendig unngår å bruke ordet «terrorist» om fangene som skal løslates. Avtalen gjelder ifølge avisen, 1027 terrorister og fanger, blant disse 280 mennesker som er idømt livstidsstraff for terrorisme. Andre medier beskriver de dømte araberne fra de palestinske selvstyreområdene for «fanger» eller «sikkerhetsfanger.»
Hamas’ leder Khaled Mashaal, som holder til i Damaskus, sa at fangeutvekslingsavtalene omfatter mer enn 300 personer som ellers hadde måttet sitte i israelsk fengsel resten av livet.
Avisen nevner eksempler på omskrivningen, men fremhever spesielt Associated Press, som ikke bare unngår å bruke ordet terror, men skriver at fangene er «anklaget for» «militante» handlinger. Mediene har i årtier omskrevet arabiske terrorister som «militante» og «fanger,» noe som avisen mener har hjulpet til med å skape et tankesett som får folk til å tro at disse kan sammenlignes med Shalit, enb vanlig soldat som gjorde sin plikt, men ble kidnappet av terrorister fra Gaza i et raid hvor to israelske soldater ble drept ved et sjekkpunkt i den vestlige delen av Negev. Shalit har vært fanget siden på ukjent sted, og har ikke fått ha noen kontakt med verken sin familie eller med Røde kors, som han har rett til ifølge Genèvekonvensjonene.
HER HJEMME
Aftenposten skriver i en faktarute om saken, at

  • Over 5.200 palestinere er i dag fengslet «av sikkerhetsgrunner» i Israel, og mange av dem holdes i såkalt administrativ forvaring uten lov og dom, viser en oversikt fra den israelske menneskerettsorganisasjonen B’Tselem
  • 450 mannlige palestinske fanger og 27 kvinner vil bli løslatt i løpet av én uke, blant dem 315 som soner lange fengselsstraffer eller livstidsdommer.

Avisen unnlater å fortelle hvorfor de har fått sine dommer. Aftenposten hadde muligens ikke brukt samme retorikk om en norsk terrorist vi ikke vil nevne navnet på. Vi minner om at Israel på mange måter kan sammenlignes med Norge i størrelse, vel og merke når det gjelder folketall. Når det gjelder geografi kan vi plassere hele Norges befolkning inne i Hedmark fylke.
ISRAELS STATSMINISTER – «LATTERLIG FIGUR»?
En annen sak er avisens bruk av «Israel-eksperten» Hanne Eggen Røislien, som ifølge avisen uttaler den tendensiøse setningen «Det andre er at statsminister Benjamin Netanyahu er fryktelig upopulær i Israel og trengte å gjøre noe. Jeg var i Israel i forgårs og alle avisene skriver om hvilken latterlig figur han gjør.»
Les mer om Hanne Eggen Røislien på document.no
29.04.2006: Antisemittisme på norsk
At statsministeren i jødenes land ikke faller i smak verken for Aftenposten eller for «Israel-eksperten» er én sak. Men «latterlig figur» burde man unngå å skrive. Men det tydeliggjør tabloidiseringen i Aftenposten. Man kan ikke lenger regne avisen for seriøs. Er det noen som er «latterlig» er det jo nettopp journalisten Jørgen Svarstad som lot dette passere uten det opplagte «hvorfor det?», og desken i Aftenposten. Høyst sannsynlig har verken han eller hans overordnede så mye som leet på øyelokket.
Israels statsminister Benjamin Netanyahu representerer et land som har en minst like stor økonomi som Norge, uten olje. Landet har spesialisert seg i hi-tech industrien, det har verdens nest største antall oppstart-bedrifter (etter USA), verdens største antall NASDAQ-registrerte firma utenfor Nord-Amerika, og under den forrige økonomiske krisen ble Israels økonomi ansett for å være den mest hardføre i verden, og lå på førsteplass som mest attraktiv for investorer i R&D (research and development) sentre. I 2010 var Israels sentralbank rangert på topp. Dessuten har alle som følger med fått med seg at disse menneskene – jødene, som bare har èn eneste stat i verden, Israel, stikker av med over 20% av alle Nobelpriser.
Samme hvor uenig du er i Netanyahus politikk, så gjør han neppe en latterlig figur. Det sier imidlertid mye om holdningene blant dem som velger denne uttrykksmåten, og om dem som anser slike for å være «eksperter».
Les gjerne mer på Israels Statistisk Sentralbyrås websider.
HAMAS ER EN TERRORISTORGANISASJON
Aftenposten omtaler dessuten Hamas som om det var en seriøs politisk organisasjon med edle hensikter, og roser terroristorganisasjonen for å ha foretatt det de mener er gunstig for deres omdømme. At én enkelt soldat blir byttet mot 1027 arabiske fanger, herav en hel del som er dømt for det man har funnet bevist terrorisme, faller det dem ikke inn å reise ett eneste spørsmål om. Heller ikke er det ett eneste ord om at Hamas ble dannet med ett eneste formål: å utrydde Israel. Og at de blankt avviser fredsforhandlinger med og enhver anerkjennelse av Israel.
Det er intet mindre enn useriøst, og vitner om mangel på respekt for mennesker.
IsraelNationalNews.com
IsraelNationalNews.com
IsraelNationalNews.com
Wikipedia: Gilad Shalit



Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: