Økt press på Iran

Ytterligere 100 selskaper forventes å bli lagt til på sanksjonslisten, inklusive Europaeisch-Iranische Handelsbank i Tyskland. Dette for å ramme Irans atomprogram.
BRUSSEL – EU ventes å utvide sine sanksjoner mot Iran betydelig på mandag. Årsaken er økende frustrasjon blant vestmaktene med den manglende fremdriften når det gjelder forhandlingene om kjernefysiske anlegg i Iran, melder EU-diplomater.
Det er Jerusalem Post nettavis som melder om dette.
De 27 regjeringene i EU ventes å godkjenne tilleggene til blokkeringslisten sin på et møte i Brüssel.
Diplomatene mener det finnes nok av beviser for at banken finansierte selskaper som nå er involvert i Irans atomprogram.
Iran mistenkes å prøve å utvikle atomvåpen under dekke av å være et sivilt kjernefysisk program. Teheran sier man trenger kjernekraft for å møte landets økende etterspørsel etter elektrisitet.
Vesten har forsøkt å overtale Iran til å stoppe programmet i bytte mot handel og teknologi, men forhandlingene har strandet.
EUs utenrikspolitiske sjef Catherine Ashton uttrykte tirsdag sin frustrasjon over den manglende fremgangen i forhandlingene med Teheran.
Irans atomprogram er (antagelig) forsøkt forhindret ved plantning av viruset Stuxnet. Det er kommet motstridende meldinger om hvorvidt dette har lykkes. Tidligere har det vært sagt at Stuxnet har utsatt Irans mulige atombombe med inntil to år, mens det nå meldes at i alle fall Bushher-anlegget er i drift, og at man nå har oppnådd å anrike “kritisk masse” uran, det vil si at man er klar for produksjon.Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: