Terrortrussel mot jødiske barn i Tyrkia – ingen kommentar fra myndighetene

Tyrkia - ikke bare idyll alt sammen

Tyrkia – ikke bare idyll alt sammen

Myndighetene i både Israel og Tyrkia har til nå begge avholdt seg fra å kommentere opplysningene som har kommet frem i medier om at den muslimske terrororganisasjonen Islamsk Stat planlegger en massakre på jødiske skolebarn.

Det var en reportasje i Sky TV i Storbritannia at det i går ble offentliggjort at de religiøse fanatikerne skal ha i sinne å myrde barn i Tyrkia, jødiske barn. Drapene skal etter planen foregå i barnehager, skoler og ungdomssentre.

Arutz Sheva skriver at det mest sannsynlige målet er synagogen i Beyoglu i Istanbul, ettersom det er både et senter og en skole tilknyttet synagogen.

Kilden som ble sitert på Sky, sa at dette ikke bare var en sannsynlig hendelse, men det var involvert undercover agenter som kunne fortelle at det var en aktiv plan, altså noe som var på kalenderen som en konkret plan. Fra før hadde tyrkiske myndigheter advart mot at det var sannsynlig at IS ville kunne komme til å angripe myke mål under påskehøytiden. I denne advarselen het det at både jøder og kristne var sannsynlige mål.

Det er bare en uke siden terrorbomben i Istanbul hvor tre jøder ble drept og 11 såret etter at en muslimsk troende med bombevest fulgte jødiske turister fra hotellet og sprengte seg i filler midt blant dem, en troshandling utført for å sikre seg en plass i muslimenes paradis. Jihad er i deres onde hoder den eneste sikre vei til herlighet. Man kan selvsagt innvende at ikke alle muslimer tenker slik. Eller at Muhammed ikke mente det slik da han skrev det – omtrent som når prester i Den norske kirke sier at Jesus mente motsatt av det han sa. Ikke så troverdig.

Israelske myndigheter har advart sine borgere mot å feriere i Tyrkia, og har også bedt dem som er der, om å komme hjem.

Men da nyhetsbyrået AFP ba statsministerens kontor i Israel om en kommentar, fikk de ingen. Heller ikke utenrikstjenesten for Tyrkia ønsket å kommentere påstandene om et nært forestående angrep.

De siste fire månedene har det vært fire bomber i Tyrkia som har hatt tilknytning til ISIS. En av disse var massakren i Ankara i oktober 2015 som krevde 103 menneskeliv.

Informasjonen Sky kom med i går skal ha kommet fra seks arresterte ISIS-medlemmer som ble arrestert i den sørlige delen av landet.

IsraelNationalNews