Terrorister klager over Israels selvforsvar

Israels forsvarshær rettet i dag et angrep mot en terroristcelle i Gaza og drepte et antall ledende terrorister. Hamas rykket umiddelbart ut og kalte angrepet «en forbrytelse.»

Israel sendte tidlig i dag ut fly som bombet mål på den nordlige delen av Gaza-stipen, og avverget med dette et angrep fra Sinai-halvøyen, skriver Jerusalem Post. En leder i terroristgruppen Al-Aksa martyrbrigade ble drept i angrepet.

En talsmann for Hamas, Fawsi Barhoum, kalte aksjonen «en forbrytelse,» og ba Egypt og FN om å presse Israel for å få dem til å «slutte å angripe Gaza.»

«Vi holder Sionist-okkupantens regjering ansvarlig for denne forbrytelsen og for eskaleringen,» sa han.

Palestina-araberne melder at to personer ble drept og minst to andre såret i angrepet.

Barhoum anklaget også USA for å gi finansiell og militær støtte til det han kalte «de økende forbrytelsene fra «okkupasjonen» mot det palestinske folk.»

IDF melder at terrorcellen som ble tatt ut holdt på å planlegge et angrep mot Israel fra Egypt. En av terroristene, Sobhi Ismail Batash, var ifølge forsvaret en seniorleder i Al Aksa martyrbrigade. Han var med på planleggingen av terrorangreoet. Ifølge IDF skulle terroristene komme seg inn i israel fra Gaza via Sinai.

I de siste ukene har Israel vært på alerten langs grensen mot Egypt av frykt for at terrorister skulle gjennomføre angrep som det som ble utført i august da Palestinaarabere og egyptere kom seg over grensen og drepte 8 israelere.

Les også
Barn på 4 og 7 skadd i terrorangrep
Nye tider i sør
Israel øker sikkerheten
Terrorangrep avverget
Sikkerhetsgjerde mot Egypt fremskyndes

Batash var ifølge det israelske forsvaret involvert i et angrep i 2007 da en selvmordbomber krysset grensen fra Sinai inn i Eilat og drepte tre israelere da han blåste seg i filler. Han har også vært involvert i andre angrepsforsøk som har blitt stoppet.

Drapet på Batash markerer første gangen Israel tar ut spesifikke personer som landet anser som terroristleder, etter at IAF eliminerte en av  lederne i PRC, Samed Abdul Mu’ty Abed, 19. august i år mens han kjørte på motorsykkel på Gazastripen.

Sistnevnte ble drept etter et kraftig utbrudd av voldshandlinger som fant sted etter at bevæpnede terrorister angrep over grensen nord for Eilat, og åtte israelere ble drept. PRC tok aldri noe skyld for dette angrepet.