Tysk universitet sprer klassisk antisemittisme

877618-002Det er Jerusalem Post som bringer nyheten om et seminar ved det tyske universitetet HAWK sprer falske og klassisk antisemittiske løgner som at Israel høster organer fra palestinere, og at den jødiske staten er ansvarlig for et folkemord.

«Våre sønner ble frastjålet sine organer» var tittelen på en del av materialet på seminaret. Det er Rebecca Seidler som varslet om saken i en tysk-jødisk avis.

Kurset har tittelen «Situasjonen for de palestinske ungdommene». Seidler skulle bidra i seminaret, og klaget til universitetet. Rektor for fakultetet som var ansvarlig for fagområdet, benektet hele problemstillingen. Det var Seidler som var «oversensitiv» ifølge henne.

Seminarmaterialet dreide seg også om «torturofre i israelske fengsler», og ga et «antisemittisk og stereotypisk» bilde av situasjonen. Hele seminaret ga inntrykk av at Israel driver med etnisk rensning og folkemord på palestinerne.

Jerusalem Post fikk ingen umiddelbar respons på sin henvendelse til ledelsen ved universitetet. Det var Ibtissam Köhler som var ansvarlig for materialet som ble brukt ved seminaret, og i materialet fantes også et anti-Israel essay fra et høyreekstremistisk magasin ved navn Compact.

Seminaret gjalt 2015/16, og det er uklart hvorvidt tidligere seminarer har inneholdt antisemittisk materiale.

HAWK ligger i Hildesheim, en by med rundt 100.000 innbyggere.

Sist fredag uttalte presidenten for universitetet,  Christiane Dienel, at en etisk kommisjon hadde undersøkt materialet, og konkluderte med at det «på ingen måte målbærer antisemittiske eller anti-israelsk innhold.»

The Anti-Defamation League (ADL) i New York City sier i en kommentar at det later til at påstander om organhøsting er den nye «blodanklagen» mot jødene.

«Påstanden om at jøder myrder ikke-jøder for å bruke blodet deres i ritualer eller for medisinsk bruk, strekker seg tilbake til middelalderen, og har ynglet til mange varianter gjennom tidene,» skriver ADL på sin nettside.

Den ondsinnede og falske påstanden ble presentert også i 2010, i svenske aviser. Her het det at israelske soldater bortfører og dreper palestinere, også barn, for å høste deres organer. Siden har dette utartet seg, og det verserer i dag konspirasjonsteorier om at jødene står bak kidnappinger av barn i Algerie, Haiti og Ukraina.