Reddet av Israel

Neda Amin blir ønsket velkommen til Israel av David Horowitz i Times of Israel (faksimile fra avisen)

Det er en økende fiendtlighet mot jøder i hele verden generelt, og i muslimske miljøer spesielt. Hvis det forholdt seg slik Main Stream Media og politisk korrekte politikere sier, at islam er «fredens religion», ville det være naturlig å anta at jo mer man ble grepet av islams budskap, jo mer imøtekommende og vennlig ville man bli.

Nå vet alle som kan lese, at virkeligheten er stikk motsatt. Pragmatisk sagt blir man mer fiendtlig og uforsonlig innstilt jo mer man hengir seg til Muhammeds tanker.

Tyrkia pleide å være en nokså nær alliert til Israel. Før 2010 var Tyrkia israelernes reisemål nummer én. Mavi Marmara-episoden satte imidlertid en stopper for dette. Tyrkias 12. president Recep Tayyip Erdoğan hadde ingen forståelse for at israelske kommandosoldater forsvarte sine liv da de ble angrepet og forårsaket at ni tyrkiske terrorister ble drept, og innledet en diplomatisk istid. Året etter reiste ingen israelere på ferie til landet.

Men ikke bare jøder får smake hatet. Den som våger å uttrykke støtte til Israel eller jøder er også i faresonen. Det har iranske Neda Amin (32) fått smake. Amin har jobbet i Tyrkia som fast blogger for Times of Israel, og har også hatt noen freelance-oppdrag for avisen. Dette likte ikke Erdoğan, og truet henne med utkastelse. Amin fryktet at ingen andre land ville ta henne imot, og at hun derfor ville bli sendt tilbake til Iran, noe som ville kunne koste henne livet.

Ledelsen i avisen tok derfor kontakt med israelske myndigheter, og noen dro åpenbart i de rette spakene, for i dag morges landet hun trygt i Israel. Amin ga redaktør David Horowitz en skikkelig klem da han møtte henne på flyplassen, og sa: «du reddet livet mitt.» Horowitz sa han var takknemlig for å bo i et land som reagerte så raskt når et menneske er i fare. «Så snart vi bragte Nedas situasjon på bane for israelske myndigheter, så var alle profesjonelle og hjelpsomme,» sa han.

Innenriksminister Aryeh Deri tvitret allerede i går om saken. «Velkommen til Israel», skrev han.

Amin appellerte til FN i Tyrkia for å få beskyttelse, og pekte på at FN tidligere har gitt henne status som flyktning. Hun har også bedt menneskerettighetsorganisasjoner og andre om å handle på hennes vegne.

NGO’en UN Watch sendte et rundskriv om henne, og advarte om at hun var i «alvorlig fare dersom hun skulle bli deportert tilbake til Iran.» Amin forlot Iran i 2014.

Times of Israel